info@lanzs.hu +36 70 433 7993


A lengéscsillapítók elsődleges feladata az, hogy a kerekek minél hosszabb ideig érintkezzenek az útfelülettel, ezzel fokozva a gépjármű irányíthatóságát és fékezhetőségét. A lengéscsillapítók is azok közé az alkatrészek közé tartozik, amelyet a mindennapi használat során folyamatosan használunk, koptatunk. A csillapítók biztosítják gépjárművének az egyenetlen útviszonyok mellet az egyenletes haladást. A csillapítók a karosszéria és a kerekek között helyezkedik el, úgy hogy annak elhasználódását is nehéz megállapítani. Ezért a folyamatos karbantartás mellett szervizünk ellenőrzi azt és javasolja annak cseréjét.

Mit okoz a rosszul működő lengéscsillapító?

A fékút meghosszabbodik, mivel a fokozatos érintkezést nem tudja biztosítani. Ilyenkor a tapadást rossz irányba befolyásolja. A gumiabroncsoknál helytelen kopásképet eredményez a helytelenül működő lengéscsillapító, azért mert nem a teljes futófelülettel érintkezik az útfelülettel. Egyenetlen kopásképet okoz a gumiabroncsnak ezzel hozzájárul az idő előtti elhasználódáshoz. A mai gumiabroncs árakat figyelembe véve ez jelentős többletköltséget eredményez.

Lengéscsillapító csere

A gyorsításnál is fontos szerepe van, mert a nem megfelelően működő alkatrész nem biztosítja a gépjárműnek a megfelelő tapadást, így a vonóerő átadás sem lesz megfelelő. Nem lesz komfortos az autózás. A nevében is szerepel, lengés csillapításra szolgál. A lengéscsillapítók cseréjekor a futóművet is érdemes ellenőrizni, mivel az elégtelen rezgések miatt károsodhat az. Ilyenkor javasoljuk a futómű beállítását is. Korszerű berendezéseink segítségével pontos méréseket végzünk, amellyel gyári értékekre vissza tudjuk állítani futóművének értékeit.

Széles termékkínálatunk által minden gépjárműhöz biztosítjuk a megfelelő alkatrészt és a kiváló minőségű szakmai munkát.

Kapcsolódó szolgáltatás: https://lanzs.hu/futomu-ellenorzes-es-javitas