ugyfelszolgalat@lanzs.hu +36 1 300 9123

A fékút meghosszabbodik, mivel a fokozatos érintkezést nem tudja biztosítani. Ilyenkor a tapadást rossz irányba befolyásolja. A gumiabroncsoknál helytelen kopásképet eredményez a helytelenül működő lengéscsillapító, azért mert nem a teljes futófelülettel érintkezik az útfelülettel. Egyenetlen kopásképet okoz a gumiabroncsnak ezzel hozzájárul az idő előtti elhasználódáshoz. A mai gumiabroncs árakat figyelembe véve ez jelentős többletköltséget eredményez.

Erre a kérdésre, minden a gépkocsijára egy keveset is adó sofőr tudja a választ, hiszen a gépjárműgyártók a vezérléssel kapcsolatos szerviz esedékességről pontosan informálja az autók tulajdonosát. Ezt egy meghatározott kilométer futás (például 160.000 km) vagy a forgalomba helyezéstől számított idővel (pl. 6 év) határozza meg. A kilométer futás időpontját általában az időszakos inspekcióval egy időben határozza meg, ha például 20.000 kilométer az előírt szerviz periódus, akkor annak az egész számú többszöröse. Ez a javítás a motor és a gépjármű hosszú távú működéséhez elengedhetetlen. Szervizünkben minden gyári előírásnak megfelelő javítási folyamat és hosszú élettartamot garantáló alkatrészek rendelkezésre állnak. Miért is fontosak ezek? Azért mert a vezérlés csere elhanyagolása esetén a teljes motort tönkre tehetjük.

Ez sem egy bonyolult dolog. Amennyiben hibát tapasztalunk, vagy rendellenes működést, akkor a lehető legrövidebb időn belül, hiszen ne feledjük, a közlekedés nem játék és mindenkit haza várnak.