ugyfelszolgalat@lanzs.hu +36 1 300 9123


A gumiabroncsokkal kapcsolatosan minden magára kicsit is adó autós évente 2 szer legalább ellátogat a szervizbe a tél és nyári gumiabroncsok cseréje alkalmával. Azt hogy miért kell téli és nyári abroncsot használni az mindenkinek a könyökén jön ki. 7 Celsius fok alatt a téli gumi használata közlekedésbiztonságilag ajánlott és elvárt. Sokkal fontosabb az, hogy a gépjárművünket mindig a közúti körülményekhez, a vezetési szokásunkhoz és a gépjármű karakterisztikájához kell felkészítenünk. Néhány fontosabb információ a gumiabroncsokról. A gumiabroncs futófelületének állapota és kopása az egyik legkönnyebben vizualizálható és az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró „alkatrésze” az autónak. 4 tenyérnyi felület adja át a gépjármű vonóerejét az útnak és biztosítja a megfelelő tapadást. A gumiabroncs ellenőrzések során nem csak annak állapotát ellenőrizzük, hanem a nyomását is, amely ugyanolyan mértékben befolyásolja a biztonságos autózást és a hosszú élettartamot (gumiabroncs). A gumiabroncsok kopásmintája hűen tükrözi a gumiabroncs nyomásértékeit, a futómű és a lengéscsillapító állapotát.

A gumiabroncs profilmélysége

A gumiabroncsok profilmélysége nem lehet a törvényileg előírt 1,6 milliméternél kevesebb. Mi azt ajánljuk, hogy a megfelelő tapadás és vonóerő átadás 3-4 milliméteres profilmélységgel még garantálható ez alatt drasztikusan csökken a nyári abroncsok esetében. A téli gumiabroncsok 4 milliméter alatt nem működnek téli gumiként. A gumiabroncsok mellett a keréktárcsákat is érdemes átvizsgálni. A legkorszerűbb gumiszerelő és centrírozó gépekkel, széles márkaválasztékkal megoldjuk a gumis problémáját IS.

TPMS ( Tyre Pressure Monitoring System) abroncs nyomás ellenőrző rendszerek nélkül már nem gyártanak gépjárműveket. Ez is egy autógyártó által integrál rendszer, amely folyamatosan ellenőrzi az abroncsok nyomás értékeit közvetlenül (direkt) vagy közvetett (indirekt) módon. A gumiabroncs nyomás megfelelő beállításáról a fedélzeti számítógép folyamatosan informálja a vezetőt és ennek a rendszernek a megfelelő beállításához szükséges a TPA200 műszerünk, amely alkalmas a TPMS érzékelők aktiválására és vizsgálatára.

Szakképzett kollégáink a technológiailag javítható sérüléseket szakszerűen javítják, hogy a gumiabroncsa tovább működhessen.

Gondolkodjon időben a szezonváltási idején. Kerülje el a sorban állást és foglaljon időpontot.

Kapcsolódó szolgáltatás: https://lanzs.hu/futomu-ellenorzes-es-javitas