Kuplung javítás és csere

Kuplung javítás és csere

A kuplungot legtöbbször a rossz vezetési szokások károsíthatják, mivel a kuplung menet közben nem használódik, mivel a súrlódó felületek nem egymáson, hanem egymással mozognak. A kopás a váltáskor és az elinduláskor keletkezik. Az emelkedőn való elindulás veszi a legjobban igénybe a kuplungot. Ha kuplungján csúszást érzékel, azonnal forduljon hozzánk, hogy elkerülje a nagyobb kiadásokat. Ilyenkor ugyanis károsodhat a lendkerék és a nyomólap is. Ha a pedál nehezen mozog az általában bowden meghibásodásra utal. A kuplung égése erős szaggal párosul és a gépkocsi nem gyorsul induláskor eléggé, vagy felpörög.

Kuplung javítás és csere

A rossz vezetési szokás, ha a lábat a kuplung pedálon pihentetik, ilyenkor sérülhet a kinyomó csapágy. Ha lámpánál kinyomott kuplunggal várja sokáig a zöldet azzal ugyanolyan károsodást okozhat. A kuplung alkatrészeket általában egyben cseréljük, de alapos felmérés során lehetőség van arra, hogy a kuplungot alkotó alkatrészek közül csak azokat cseréljük, ami tényleg a meghibásodást okozza. Ezzel elkerülhetjük az indokolatlan kiadásokat. Cégünk minősített szervize a LUK kuplung alkatrészeknek és a CVT váltó javításnak.

Jelentkezzen be hozzánk hétköznap a 8-17 óra között a +36 70 378 3363-as telefonszámon, vagy az éjjel nappal használható https://lanzs.hu/szerviz-idopont-foglalas weboldalon.

Címünk: 4400 Nyíregyháza, Agyag utca 10.