info@lanzs.hu +36 70 433 7993
2021-04-02

Automataváltó olajcsere

Automataváltó olajcsere

Először is fontos tisztázni, hogy élettartam olaj nincs, nem létezik, főleg akkor, ha az automataváltóban található hajtóműolaj a téma. A legtöbb gyártó 100.000 kilométernél írja elő az automataváltó olaj cseréjét, de az igazán gondos gazda nem vár addig. Hatványozottan igaz ez, amikor hosszú távra tervezünk a gépjárművel. Egy ideális világban, 60.000 – 70.000 megtett kilométer után mindenképp elvégzésre kerül ez a fontos művelet.

 

Miért kell az automataváltóban található olajat cserélni?

Természetesen azért, hogy az automataváltó hosszú távon el tudja látni feladatát. A különböző fémdaraboknak, kopadékoknak értelem szerűen semmi keresnie valója az érzékeny szerkezetben. Ezek eltávolítása pedig csak a hajtóműolaj eltávolításával együtt lehetséges. Még egy érv az automataváltó olaj cseréje mellett, hogy amennyiben nem kerül elvégzése a karbantartás, akkor az automata váltó meghibásodása esetén jóval nagyobb költséggel kell számolni, ami akár az anyagi csődöt, vagy gazdasági toltálkárt is jelentheti.

 

 Ha csak pár liter folyik ki!

A fél megoldás, nem megoldás! Korábban azonban csak erre volt lehetőség. A teljes hajtóműolaj mennyiségnek csak egy része volt eltávolítható, cserélhető. Így a különböző szennyeződések egy része is bizony ott maradt az érzékeny szerkezetben. Azonban ma már olyan berendezés áll rendelkezésünkre, mellyel a teljes mennyiség eltávolítható. A cserén felül pedig, egy speciális tisztító adalékkal eltávolítjuk a lerakódott szennyeződéseket is, így a friss hajtóműolaj egy teljesen tiszta környezetbe fog kerülni.

 

Megfelelő karbantartás, hosszú élettartam!
A képlet egyszerű! A megfelelően karbantartott automataváltó élettartama megsokszorozható. Sőt, további előnye, hogy pozitívan hat a menetkomfortra is.

Keresse prémium márkafüggetlen gépjármű szervizeink, az országban már 4 helyen!