info@lanzs.hu +36 70 433 7993
2021-08-06

A korszerű autók javítása

A korszerű autók javítása

 

Egy szenzor itt, egy radar ott és a megfelelő felszerelés és szakértelem máris nélkülözhetetlen.

Az embléma, ami nem csak egy embléma

Egy-egy alkatrész ára igen borsos árú lehet. Manapság azonban egy egyszerű embléma is igen magas árat képviselhet. Ennek oka, hogy az sokszor bizony nem csak egy darab műanyag, nem csupán egy egyszerű márkajelzés.

A mai modern gépjárművekben számtalan segédberendezés található.  Ilyen például a nagyobb távolságok felmérése alkalmas radar. Mivel az autógyártók nem szeretnék a legalkalmatlanabb helyeken elhelyezni a különböző érzékelőket, így a távolságtartó szinte minden esetben a márkajelzésnél kap helyet. Természetesen itt is van a legpraktikusabb helyen.

Csak felpattintjuk az újat és már kész is!

Akár így is lehetne, de a dolog nem ilyen egyszerű. A VW esetén például a klasszikus, króm színű embléma sok meglepetést tud okozni egy modern autó esetében, amennyiben nem a megfelelő felkészültségű szakember végzi a javítást. A klasszikus embléma ugyanis nem használható, mert a mögötte lévő radar jeleit zavarná, ezért az új jelvények kívülről változatlan optikai hatás mellett tartalmaznak egy igen drágán kialakítható indium-bevonatot is, amely így már nem befolyásolja a radar működét. A javítás, csere során elkövetett hiba, a radar működését fogja gátolni.

Ez csak egy szenzor, nem bonyolult dolog

Vagy mégis bonyolult?
A mai modern autózás abba az irányba tart, ahol idővel ezekre a segédberendezésekre szeretnénk bízni akár az életünket is. Így nagyon fontos hogy minden esetben úgy működjenek, ahogy elvárjuk tőlük. Az autó sok esetben magától parkol, másodpercekig képes emberei beavatkozás mellett haladni a sávjában, araszol a dugóban, vagy éppen suhan az autópályán, minimális beavatkozás mellett.

Ezért is fontos hogy ezen berendezések cseréje, beállítása és a nagy pontosságú kalibrálása mindig a megfelelő szakértelemmel párosuljon. Ehhez pedig nem csak a szakmai tudás, de a megfelelő eszköz is nélkülözhetetlen.


Keresse bármely prémium, márka független gépjármű szervizünket az országban már 4 helyen, ahol magas színvonalú szolgáltatásokkal állunk az Ön rendelkezésére!