info@lanzs.hu +36 70 433 7993
2021-04-24

Autóklíma karbantartás

Autóklíma karbantartás

 

„Amíg hideget fúj, addig nem lehet semmi baja”. Gondolják sokan az autóklímáról, ez azonban korántsem igaz. Kérdés mi számít egyáltalán hidegnek, megfelelőnek? Milyen karbantartási igénye lehet egy autóklímának? És egyáltalán miért olyan fontos ez?
Sok-sok kérdés, mely a közeledő jó idő miatt, egyre inkább aktuálissá válik.

Autóklíma karbantartás

Az autóklímát, mint a gépjármű szinte összes többi egységét, időnként karban kell tartani. A rendszer teljes egészének szakszerű karbantartása garantálja a megfelelő teljesítményt és a biztonságos, egészségre ártalmatlan működést. Így nem csak komfortossá tehető az utazás, de az egészségünk is megóvható!
Ezért szükséges a teljes rendszer tisztításán felül a pollenszűrő cseréje is.

Autóklíma tisztítás, ne halogassa tovább

A közeledő jó idő, időnként már a berendezés használatára ösztönöz minket, egyre gyakrabban van olyan meleg, hogy klíma használat nélkül az utazás inkább pokol, mint sem élmény. A téli hónapokban tartósan nem használt klíma pedig számos megbetegedés forrása lehet.

Mikor kell problémára gyanakodni?

A legtöbb probléma felismerése nem feltétlenül igényel szakértelmet. Amennyiben a gépjármű légkondicionáló berendezése működés közben zajos, kellemetlen szagot áraszt, köhögést, allergiás reakciót vált ki, vagy nem megfelelő a teljesítménye, akkor mindenképp szakszerű segítségre lesz szükségünk. Természetesen ide sorolandó az is, amikor egész egyszerűen nem tudjuk működésre bírni.

Rendszeres autóklíma karbantartás

A rendszeresen karbantartott légkondicionáló meghálálja a törődést. A befújt levegő hőmérséklete 10 Celsius fok alatt megfelelő. Az ózonos klímafertőtlenítés pedig garantálja a biztonságos használatot. A rendszer teljese karbantartáshoz pedig a pollenszűrű cseréje is elengedhetetlen, ahogy fent is írtuk már.
Ne halogassa a gépjármű légkondicionáló berendezésének karbantartását, mert a jó idő garantáltan idén sem marad el.

Keresse bármely prémium, márka független gépjármű szervizünket az országban már 4 helyen, ahol teljes körű klíma karbantartási szolgáltatásokkal állunk az Ön rendelkezésére!